Torenhoog

Beklim en beleef het Peelgeluk van boven. Een gebouw van en voor de gemeenschap dat bijdraagt aan ’t Peelgeluk van inwoners, gasten en toeristen. De kerk van Meijel heeft een prominente plek in het dorp en groeit in de huidige tijd uit tot een multifunctioneel gebouw, met diverse nevenfuncties.De toren met een lengte van 79,8 meter behoort tot een van de hoogste torens van Nederland. De rijke geschiedenis, het fraaie interieur en het fantastische uitzicht (op 40 meter) maken de beklimming van 204 traptreden in dit unieke gebouw tot een onvergetelijke beleving.

De kathedraal van de Peel heeft de afgelopen jaren grote renovaties ondergaan. Naast het vernieuwde dak en de nieuwe glas in lood ramen kwam de kerk volledig in de spotlights te staan door het aanbrengen van honderden led lampen. Ook is de toren gerestaureerd en voorzien van brede toegankelijke en zelfgemaakte houten trappen. Met de inzet van duizenden vrijwilligers uren is dit hout in eigen dorp gekapt, bewerkt en verwerkt in een eigentijdse trap. 

Als kers op de taart mocht BOMM de beleving van de drie verdiepingen vormgeven. Op de eerste verdieping is een inrichting te vinden die gebruikt kan worden voor pop-up dineren en vergaderen. Een verdieping hoger loop je door de hoogte- en dieptepunten die Meijel door de jaren heen heeft gezien. Een kleine tentoonstelling die aangevuld kan worden in de loop der jaren. Via het klokkenspel loop je naar de bovenste verdieping waar je door de aangebrachte borden geprikkeld wordt om de torens in de verte te spotten en een bijdrage te doen aan de online documentatie van Meijel Torenhoog.

Boek je ticket(s)